Taustatietoja

Olen koulutukseltani ratsastuksenohjaaja sekä Centered Riding II-tason ohjaaja. Hevosen selässä olen viihtynyt jo vuodesta 1983 ja opetuskokemustakin on kertynyt jo vuodesta 1996. Vuonna 2001 perustin ratsastuskoulun, Kaisan Tallin, nykyään nimeltään Ratsutila Cavalier. CR-ohjaajaksi valmistuin v. 2008, mutta istuntaa ja sen käyttöä olen harjoitellut jo vuodesta 2000 lähtien.
 
Istuntaoppien taustalla on vahvasti Centered Riding ja sen lisäksi myös Balimo, Feldenkreis, Alexander-tekniikka ja Pilates. Minulla on ollut monia hyviä valmentajia näinä vuosina, muutamia erityisesti mieleen jääneitä ovat olleet kenttäratsastuksessa Maria Möller, esteillä Mikko Forsten ja koulupuolella Lilli Luoma. Istuntaopettajani on Tiina Vuorinen ja hänen lisäkseen olen ollut monien hyvin opettajien kursseilla ja koulutuksissa. Lisäksi yritän aina päästä kuuntelemaan ja katsomaan erilaisia valmentajia ja saada sitä kautta uutta ja ehkä erilaistakin näkökantaa. Viimeisimpänä olen käynyt katsomassa Kyra Kyrklundia ja Eversti Cardea.

Kilpailin aktiivisesti kaikissa lajeissa 1990-luvulla, alkuun esteillä ja sitten myös kenttää piiri- ja kansallisella tasolla. Muutaman pienemmän onnettomuuden jälkeen isommat esteet alkoivat jännittää ja kisoissa ei sujunut enää kovin hyvin. Tästä johtuen siirryin kouluun, ja siinä tulikin ehkä eniten menestystä, mm. ponien piirimestaruuskultaa v. 1993. Tämän jälkeen tuli muutaman vuoden tauko ja seuraavaksi kisasin aluetasolla 2000-luvun vaihteessa, samaan aikaan kun valmistuin ratsastuksen ohjaajaksi. Tämän jälkeen minulla ei ole ollut ”omaa hevosta”, vaan olen keskittynyt kehittämään opetustaitojani sekä ratsastuskouluani. Tänä aikana olen opiskellut lisää, treenannut säännöllisen epäsäännöllisesti, ratsuttanut muutaman hevosen, opetellut eroon estejännityksestäni ja ennen kaikkea opetellut istuntaa ja siihen liittyvää hevosen ja ihmisen biomekaniikkaa.

Nämä tekstit pohjautuvat siihen, mitä minulle on opetettu, kirjoihin joita olen lukenut, eri valmentajien opetuksiin, omiin kokemuksiin hevosen selässä ja siihen, miten eri tavoilla opettamani ihmiset ovat oppineet ratsastusta. Opetuksessa pyrin opettamaan asiat niin että ne on helppo ymmärtää, samoin näissä kirjoituksissa monet termit eivät ole välttämättä täysin oikeassa muodossa, vaan olen pyrkinyt kirjoittamaan ne ymmärrettävässä muodossa. Suurin osa asioista on jo moneen kertaan kirjoitettu, mutta näissä teksteissä käynkin asioita läpi niin kuin niitä itse koen ja miten olen niitä opettanut oppilailleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti